"Balance your life"

De puberteit een verwarrende fase

De puberteit een verwarrende fase.

Nu mijn eigen kinderen midden in de puberteit zitten moest ik terugdenken aan mijn eigen puberteit. Wat voelde het voor mij als een verwarrende periode. Van een meisje vol  dromen en verlangens veranderde ik in een meisje wat precies wist  hoe ze zich moest gedragen. Dit om maar niet op te vallen. Door op te vallen stak je hoofd boven het maaiveld uit en dat wilde ik niet :mijn lengte speelde hierin ook niet echt mee. Ik was tenslotte al lang en wilde niet nog meer opvallen. Wat er gebeurde was dat ik me ging aanpassen en me letterlijk klein ging maken door een beetje voorover te lopen. Aanpassen aan wat ik dacht wat de ander verwachte van me. Ik was braaf, deed mijn huiswerk en deed wat mijn ouders van me vroegen. Natuurlijk had ik soms wel een grote mond maar over het algemeen bleef ik binnen “mijn eigen” bedachte lijntjes. Al jong had ik een droom: iets met kinderen gaan doen. In de puberteit verdween dit helemaal naar de achtergrond.

Als ik nu terugdenk lijkt het wel alsof mijn ontwikkeling stil bleef staan vanaf mijn puberteit. Waarbij je je in de puberteit hoort af te zetten tegen je ouders en je eigen identiteit ontwikkeld bleef ik braaf. Ik deed wat ik dacht wat mijn ouders van me verwachte. Zonder daarbij te denken aan mijn eigen geluk. Waar werd ik blij van dat was iets wat ik niet meer wist. Hoe ik dacht me te moeten gedragen wist ik wel.

Tot mijn 35e jaar bleef ik braaf en doen wat er van mij verwacht werd maar merkte ook dat dit steeds meer ging wringen. Wie was ik nu eigenlijk en wat wilde ik. Hier had ik nooit over nagedacht en ik wist het oprecht niet. Daar begon mijn zoektocht naar wie ik was en waar ik voor stond. Daar kwam ook mijn droom weer terug iets met kinderen/jongeren doen. Wat was op dat moment nog niet duidelijk.

Deze foto is gemaakt rond mijn 10e levensjaar. Een meisje vol dromen die wist dat ze met kinderen/jongeren wilde werken.     

Inmiddels is dit zeer duidelijk. Ik ben er als coach voor meiden in de puberteit. Juist voor meiden omdat de puberteit bij hun heel verwarrend kan zijn. Je wil graag bijzonder zijn en ook niet te veel of helemaal niet opvallen. Je bent bezig om je eigen identiteit te ontwikkelen en dat is soms lastig als meisje. Als meisje heb je vaak automatisch een zorgende rol op je genomen. Zorgen voor de ander en niet voor jezelf. Samen gaan we kijken hoe je weer voor jezelf kunt zorgen. Waar heb jij behoefte aan hoe krijg jij energie? Juist jij!  Jij bent bijzonder en dat mag je gaan ervaren.Wat wil je later worden wat zijn je dromen? Wil jij weer durven dromen of wil jij jouw kind weer laten dromen?

Neem dan contact met me op via ivonne@novicoaching.nl of 06-38930082

2 Responses to De puberteit een verwarrende fase

 • Hi, very nice website, cheers!
  ——————————————————
  Need cheap and reliable hosting? Our shared plans start at $10 for an year and VPS plans for $6/Mo.
  ——————————————————
  Check here: https://www.good-webhosting.com/

 • Здесь вы можете заказать копию любого сайта под ключ, недорого и качественно, при этом не тратя свое время на различные программы и фриланс-сервисы.

  Клонированию подлежат сайты как на конструкторах, так и на движках:
  – Tilda (Тильда)
  – Wix (Викс)
  – Joomla (Джумла)
  – WordPress (Вордпресс)
  – Bitrix (Битрикс)
  и т.д.
  телефон 8-996-725-20-75 звоните пишите viber watsapp
  Копируются не только одностраничные сайты на подобии Landing Page, но и многостраничные. Создается полная копия сайта и настраиваются формы для отправки заявок и сообщений. Кроме того, подключается админка (админ панель), позволяющая редактировать код сайта, изменять текст, загружать изображения и документы.

  Здесь вы получите весь комплекс услуг по копированию, разработке и продвижению сайта в Яндексе и Google.

  Хотите узнать сколько стоит сделать копию сайта?
  напишите нам
  8-996-725-20-75 звоните пишите viber watsapp

  Here you can order a copy of any site turnkey, inexpensive and high quality, while not wasting your time on various programs and freelance services.

  Cloning sites are subject to both designers and engines:
  – Tilda (Tilda)
  – Wix (Wicks)
  – Joomla (Joomla)
  – WordPress (WordPress)
  – Bitrix (Bitrix)
  etc.
  phone 8-996-725-20-75 call write viber watsapp
  Not only single-page sites like Landing Page are copied, but also multi-page sites. A full copy of the site is created and forms for sending requests and messages are set up. In addition, the admin panel is connected, which allows you to edit the site code, change the text, upload images and documents.

  Here you will get a full range of services for copying, development and promotion of the site in Yandex and Google.

  Do you want to know how much it costs to make a copy of the site?
  write to us
  8-996-725-20-75 call write viber watsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.