"Balance your life"

Stilzitten en de wilde haardos van Einstein!

Afgelopen week ging ik naar de kapper om mijn haardos te laten temmen. Naar de kapper gaan is voor mij heerlijk maar ook verschrikkelijk; ik moet stilzitten anders wordt ik verkeerd geknipt.

Terwijl ik daar stil zit in de stoel denk ik terug aan mijn eigen schoolperiode Ik kreeg er alsmaar trucjes aangeleerd om maar stil te blijven zitten.  Die trucjes hielpen voor mij niet; wel voor de leerkracht. Die had het rustiger in de klas als ik niet alsmaar bewoog. Maar door stil te zitten liep mijn hoofd steeds voller en voller. Verschillende gedachten gingen door mijn hoofd; wat ga ik doen naar schooltijd, heeft de leerkracht wel alles in de hand, hoe gaat het met mijn vriendin, o ik moet bij de les blijven, verdorie nu heb ik iets belangrijks gemist. Mijn hoofd raakte zo vol met gedachten dat het leren er niet meer bij kon.  Mijn lichaam kon niet ontladen waardoor mijn gedachten mijn hoofd uit knalden zoals de wilde haardos van Einstein. Na schooltijd speelde ik veel buiten. Hier kon mijn lichaam eindelijk bewegen door te rennen.

Dit zie ik ook terug in mijn praktijk. Kinderen die weinig tot niets mee krijgen op school omdat ze graag willen bewegen maar hebben geleerd om stil te zitten. Thuiskomend van school ploffen ze op de bank en achter de i- pad of PlayStation. Het lijkt erop dat je kind tot rust komt maar dat is niet zo.  Als die bewegingslust is in slaap gesust, maar is er nog wel. De onrust verdwijnt alleen maar als je na school samen even naar het bos gaat of lekker trampoline springt.

Stilzittend in de stoel van de kapper weet ik weer hoe ik de beweging kon missen. Dan kom ik tot rust, wetende dat ik bijna klaar ben. Met mijn fiets ga ik naar huis en straks ga ik heerlijk met mijn hond in het bos wandelen. Met een keurig gefatsoeneerde haardos weet ik dat ik gelukkig pas over 3 maanden weer hoef stil te zitten in de stoel van de kapper.

Merk je dat dat je kind een te vol hoofd krijgt van al dat stilzitten? Hierdoor weinig mee krijgt op school ? Samen met ouders en het kind gaan we samen ontdekken hoe jouw kind zich kan ontladen op school en thuis.  Wil je meer weten over bewegen en ontladen en wat ik voor jouw kind kan betekenen neem dat contact met me op.