Veerkracht in de klas

Onderzoek heeft aangetoond dat de beste manier om gelukkig te zijn is om elke dag vol geluk te maken. Deepak Chopra

Bent u leerkracht, intern begeleider, cultuurcoördinator of directeur die;

– Ieder kind het gunt om in balans te blijven en zich gelukkig te laten voelen.

– Doelstellingen bij kinderen effectiever wil bereiken?

– Streeft naar een positief leerklimaat waarin kinderen optimaal tot ontwikkeling kunnen komen?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderen beter tot leren kunnen komen als er gedurende de dag aandacht is om te ontladen. Kinderen ervaren door de dag heen allerlei prikkels. Om deze prikkels te kunnen verwerken en effectief tot leren te kunnen komen hebben Bliss; kunst,training,coaching en Novi Coaching een unieke methode ontwikkeld die jij binnen jouw school in kunt zetten. Met balans als resultaat!

We werken binnen veerkracht met de volgende 6 thema`s:

– Oefeningen

– Massage

– Ademhalingsoefeningen

– Ontspanning

– Visualisatie

– Tekenen

Kinderen in deze maatschappij hebben steeds meer nodig te leren voelen hoe ze dichtbij zichzelf kunnen blijven. Het is belangrijk al op jonge leeftijd te leren hoe ze dichter bij hun eigen geluk kunnen komen en in balans kunnen blijven. Hoe ontspan je? Hoe sta je? Hoe adem je? Hoe kun je jezelf beschermen in stressvolle situaties? Hoe maak je je hoofd leeg? Kortom; hoe word je gelukkiger, bouw je veerkracht op in dit leven en kom je daardoor beter tot ontwikkeling?

Wat levert de inzet van Veerkracht in de klas op?

– Meer gewenst gedrag, i.p.v. ongewenst gedrag.

– Kinderen kunnen prikkels beter ervaren waardoor ze beter tot leren kunnen komen.

– Individuele doelstellingen bij kinderen worden effectiever bereikt.

– Kinderen komen beter in hun vel te zitten; mentale en fysieke balans.

– Kinderen ontdekken hoe zin in tijden van stress zelf kunnen ontspannen.

– Kinderen kunnen hun hoofd leeg maken, waardoor nieuwe informatie beter kan beklijven.

– Een positief leerklimaat.

De methode Veerkracht in de klas bestaat uit een set opdrachtenkaarten voor onder-midden- en bovenbouw, waar kinderen zelfstandig of in groepjes mee aan de slag kunnen. Daarnaast is de methode uitgebreid met een handleiding voor elke bouw waarin doelstellingen, werkwijze en variaties opgenomen zijn.

Lessen Veerkracht in de klas

De methode eerst in de klassen ervaren voordat je deze in wil gaan zetten? Laat kinderen dan de lessen Veerkracht in de klas volgen. Op maat gemaakt om persoonlijke klassendoelstellingen effectiever te bereiken.

Eigen opdrachtkaarten

Wil je de methode nog unieker maken? Hoe bijzonder is het als jullie kinderen zelf de opdrachtenkaarten ontwerpen? Je kunt geen grotere succeservaring ervaren dan je zelfgemaakte tekening terug te zijn in jullie eigen methode. De methode krijgt nog meer betekenis en kan nog effectiever gaan werken.

Training docenten

Willen jullie ontdekken hoe je optimaal met de methode kunt werken? Volg dan de training Veerkracht in de klas waarin jij ontdekt hoe je de kinderen optimaal in balans en tot ontwikkeling kunt brengen.

Wilt u meer informatie over Veerkracht in de klas? Vul dan het informatieformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.